" F l o w e r "

flaw

Hai Welcome Here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

We can chatting here

<




Cuti Semester}
23/08/16 | 2:27:00 PTG | 0Comment

Hye guys.Lama pulak hana tak  menaip ni.Sampai tak tahu nak taip apa.Well,according to the title above.Todah,I would to share my activities during thid long holiday.Acah speaking kau.Sepanjang cuti semester kali ini,boleh la setakat empat lima hari je keluar berjalan.Gila sedih hidup Hana ni.Almaklumlah,nak repair balik muka Hana yang sunburn teruks ni.Mana tak sunburn sibuk berkawad je.Opps,daah lari jauh tu Hana oi.So,sepanjang cuti ni ada je Hana pergi tengok wayang dengn kawan sekali,ziarah kawan di hospital,cousins bondingThe biggest activities that I had did during this holiday.Hantar mak ayah Hana pergi ke airport untuk menunaikan haji.Alhamdulillah mereka sempat menunaikan rukun islam ke lima iaitu menunaikan haji.

Even Hana tak berjalan ke mana,but still I would like to share some activities that you can do during holiday.Lets start:

1.Luangkan masa bersama keluarga
Tak semua ahli keluarga kita mempunyai masa pada hari bekerja.Tapi kita masih ada hari Sabtu dan Ahad untuk meluagkan masa bersama.Korang boleh pergi berkelah,pergi bersukan di taman rekreasi.Meluangkan masa tak semestinya korang kena keluar dari rumah tu.Korang boleh juga buat anything yang boleg merapatkan hubungan silaturahim dalam keluarga.Sebagai contoh,korang bole buat makan-makan.Boleh jemput saudara mara berdekatan untuk diluangkan masa bersama.Semua aktiviti untuk bersama keluarga boleh hadir dalam pelbagai cara.Almaklumlah kedua orang tu kita sibuk mencari rezeki untuk kita.So hujung minggu adalah masa terbaik untuk diluangkan bersama.

2.Baking
Bagi student Universiti.Biasanya kita akan dapat cuti yang agak panjang sempat la jugak nak habiskan bulan syawal di rumah.Confirm la kita akan boring.Takkan asyik-asyik nak keluar tengok movies,shopping,window shopping.Korang oleh juga buat kek.Tak tahu resepi,kita boleh google.Mana tahu boleh dapat pendapatan.Itu kalau tak kerja la.Kalau dah kerja nak baking amenda.Melainkan korang kerja kat kedai kek.Okay?

3.Budaya menziarah
Tahu mostly daripada kita kalau malas nak pergi mana-mana duduk je kat rumah a.k.a mereput.Kan?Hahahaha,so why not korang ziarah la saudara mara yang berhampiran.Pakcik Makcik ke,Adik beradik yang dah kahwin ke,Kawan-kawan pun boleh.Dah lama tak jumpa,tiba la masa untuk jenguk dorang.Budaya menziarahi ni bagus la.Yang jauh kita dekatkan,yang renggang kita rapatkan.Ye dok?

4.Wayang
Wayang ni biasa la pada korang kan?Asal cuti je contact semua kawan-kawan ajak hang out.alau dah nama hang out,confirm wayang pun tersenarai sama kan?Lagi-lagi pulak banyak cerita best sekarang.Suicide Squad,Lights Out dan macam-macam.Tapi asyik dengan kawan je.Apa kata korang ajak keluarga korang.

Well,tapi jenis yang suka duduk rumah je macam Hana.Diulangi macam HANA..HAHAHAHA.Bangun pagi kemas rumah dulu,kita boleh tolong mak ayah kita apa yang kita apa yang termampu.Tolong kemas rumah,masak ke.Lepas tu sambung mereput dalam bilik.Hahaha.Memang itu pun kerja rumah Hana.But after mak ayah dah berangkat ke mekah ni.Lain la tugasannya.Bangun pagi,kemas rumah,kadang-kadang masak.Kenapa kadang,kadang?Sebab kitorang ni selalu pergi rumah makcik kitorang.Hahahaha.Sambil-sambil tu merapatkan lagi hubungan kami.Laagipun semenjak masuk U ni jarang nak ziarah mana-mana.Sebab busy dengan urusan macam-macam.So,kalau korang ada cadangan lain selain yang Hana senaraikan di atas.Boleh la korang komen di bawah.Nanti Hana baca.Okay.See u next time.

Kehidupan kita ni singkat.Jadi marilah kita manfaatkan ia dengan aktiviti-akviti yang berfaedah.